På diskbänken lade jag en förmiddag ett paket älgfärs för att tina. Jag hade alltså en stor del av dagen på mig att komma på vad jag skulle laga till. Ändå stod jag där och hade inte en susning när det närmade sig middagsdags.
Efter en snabb titt i kylskåpet hade jag bestämt mig. Detta tack vare en rulle färdig pajdeg som väntade på att användas. Paj fick det bli! Fast inte en stor, jag gjorde istället tre portionspajer. (Naturligtvis funkar det lika bra att göra en stor paj). Sonen gav mig tummen upp för smaken!
Tacopaj på mitt sätt
ca 400 g älgfärs
1 liten röd lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
spiskummin, paprikapulver, curry, salt
2 dl creme fraiche
smulade nachips
riven mozarellaost
1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Stek mjukt i rapsolja.
2. Bryn färsen och krydda den med salt. Blanda sen i lökfräset.
3. Krydda med curry (2-3 krm), paprikapulver (1/2-1 tsk) och spiskummin (1-1 1/2 tsk). Minst av curryn och mest av spiskummin. Man kan naturligtvis välja att använda tacokrydda också. Jag har ingen aning om exakta mängder (inom parentes står ungefärliga mått) men smaka av och tillsätt mer till dess att det smakar bra.
4. Blanda i creme fraiche.
5. Lägg pajdegen i en stor pajform eller flera små.
6. Fördela färsen i formarna.
7. Smula några nävar nachips och lägg över färsen.
8. Avsluta med att strö över rikligt med riven mozarella.
9. Grädda i 175º, 30-40 minuter.
Servera med creme fraiche, tacosås, isbergssallad och röd paprika.