Portionspaj med tacokryddning

På diskbänken lade jag en förmiddag ett paket älgfärs för att tina. Jag hade alltså en stor del av dagen på mig att komma på vad jag skulle laga till. Ändå stod jag där och hade inte en susning när det närmade sig middagsdags.

Efter en snabb titt i kylskåpet hade jag bestämt mig. Detta tack vare en rulle färdig pajdeg som väntade på att användas. Paj fick det bli! Fast inte en stor, jag gjorde istället tre portionspajer. (Naturligtvis funkar det lika bra att göra en stor paj). Sonen gav mig tummen upp för smaken!

image
En portionspaj på tallriken.

 

Tacopaj på mitt sätt

ca 400 g älgfärs

1 liten röd lök

2 vitlöksklyftor

1/2 röd chili

spiskummin, paprikapulver, curry, salt

2 dl creme fraiche

smulade nachips

riven mozarellaost

 

1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Stek mjukt i rapsolja.

2. Bryn färsen och krydda den med salt. Blanda sen i lökfräset.

3. Krydda med curry (2-3 krm), paprikapulver (1/2-1 tsk) och spiskummin (1-1 1/2 tsk). Minst av curryn och mest av spiskummin. Man kan naturligtvis välja att använda tacokrydda också. Jag har ingen aning om exakta mängder (inom parentes står ungefärliga mått) men smaka av och tillsätt mer till dess att det smakar bra.

4. Blanda i creme fraiche.

5. Lägg pajdegen i en stor pajform eller flera små.

6. Fördela färsen i formarna.

7. Smula några nävar nachips och lägg över färsen.

8. Avsluta med att strö över rikligt med riven mozarella.

9. Grädda i 175º, 30-40 minuter.

 

Servera med creme fraiche, tacosås, isbergssallad och röd paprika.

 

image
Tre små pajer på väg in i ugnen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar