Stekt halloumi med salsa

Du visar för närvarande Stekt halloumi med salsa

Stekt halloumi med salsa är en god annorlunda plockrätt som passar bra som ensamrätt eller tillsammans med annat småplock. Den fruktiga salsan med honungsstekt halloumi smakar gott i ett litet tortillabröd. Funkar förstås med libabröd, hårt tacobröd eller precis som det är också, alltså helt utan bröd.

Det bästa med den här sortens salsa är att det mesta som finns i kyl och frys funkar, bara att experimentera på.

Salsa

10 cm gurka

10-12 sockerärtor

2 dl mango

1 salladslök

2 champinjoner

1 avokado

pressad ingefära

1 lime

chiliflakes

Skär och hacka alla ingredienser till salsan i lagom stora bitar. Jag gjorde mina bitar centimeterstora, men det går att hacka ännu mindre också förstås. Pressa i saften från en lime och någon matsked pressad ingefära. Det går bra att riva ner färsk ingefära också. Ta då 4-5 cm. Smaka av med chiliflakes.

Om jag hade haft färsk koriander hemma skulle jag ha hackat och blandat ner även det plus lite färsk chili istället för flakes. Men det blev jättegott ändå.

Halloumi

Dela halloumin i bitar och stek gyllene i olivolja. När osten nästan är färdigstekt är det gott att ringla lite honung över.

Jag serverade salsa och stekt halloumi i små tortillabröd. Smaskigt värre!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar