Julrester del 2: Smördegspaket

  • Inläggskategori:Rester
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

En rulle smördeg, en tomat, lök och lite kött kvar sen blötet på skrapdagen utgjorde basen i goda paket som vi åt till middag för några dagar sedan.

Jag hackade det kokta älgköttet fint och stekte det tillsammans med en liten finhackad gul lök och en liten hackad vitlöksklyfta.

När löken började bli mjuk fick en tomat delad i bitar göra det hela sällskap. Jag kryddade med salt och chiliflakes.

En färdig smördeg delades i fyra delar och penslades med uppvispat ägg. På varje del lade jag i följande ordning: ruccola, köttfräset, riven mozarella och på toppen, lite bearnaisesås. Sedan vek jag ihop paketen och penslade ytan med uppvispat ägg. In i ugnen, 225º ca 15-20 minuter, till dess att de fått fin färg.

image
Färdiga paket penslade med ägg på väg in i ugnen.

Med lite sallad till passade paketen utmärkt att äta framför en film i tevesoffan!

image
Frasiga, nygräddade och mycket smakrika paket.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar