Pytt i panna, fast inte på svenska.

  • Inläggskategori:Rester
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Indonesisk pytt i panna, Nasi Goreng, är gott. Det finns många olika recept men jag brukar göra den med det som finns i kylen för tillfället.

Indonesisk pytt

kokt ris, ca 3-4 dl

ca 150 g pulled pork (av cidergrisen sparad i frysen)

1 pkt knaperstekt bacon

1 vårlök, hackad

1 liten gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

3 cm riven ingefära

1/2 röd chili, finhackad

1 tomat, urkärnad och hackad

1 rejäl näve ruccola

1/2 lime

1 msk oyster sauce

1-2 msk japansk soja

 

Stek löksorterna, chili, och ingefäran i olivolja till dess att det blir mjukt. Lägg i tomater, fläskköttet och riset och låt allt bli varmt. Precis innan servering blandar man i soja, oyster sauce, pressad lime, ruccola och bacon. Sedan är det bara att äta!

 

image
En tallrik pytt!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar