Indonesisk pytt i panna, Nasi Goreng, är gott. Det finns många olika recept men jag brukar göra den med det som finns i kylen för tillfället.
Indonesisk pytt
kokt ris, ca 3-4 dl
ca 150 g pulled pork (av cidergrisen sparad i frysen)
1 pkt knaperstekt bacon
1 vårlök, hackad
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 cm riven ingefära
1/2 röd chili, finhackad
1 tomat, urkärnad och hackad
1 rejäl näve ruccola
1/2 lime
1 msk oyster sauce
1-2 msk japansk soja
Stek löksorterna, chili, och ingefäran i olivolja till dess att det blir mjukt. Lägg i tomater, fläskköttet och riset och låt allt bli varmt. Precis innan servering blandar man i soja, oyster sauce, pressad lime, ruccola och bacon. Sedan är det bara att äta!