Älgfilé, mums på grillen

En bit ytterst mör älgfilé plockades upp ur frysen och fick tina. Med enbart salt och svartpeppar och några minuter på varje sida på grillen hade vi en härlig middag framför oss.

Till detta serverade jag krossade kokta färskpotatisar med smör, parmesan och färsk timjan.  De hade fått ligga i ett foliepaket på grillen en halvtimme ungefär innan köttet lades på.

Ett kryddsmör med vitlök, timjan och lite salt var allt som behövdes till köttet som smalt i munnen….

image
Ljuvligt gott kött.
image
Potatispaketet.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar