Asiatisk måndagspytt

Dagens middag, en pytt på det som fanns i kylen. Just idag med en asiatisk touch. Tillagningen tog ungefär tjugo minuter. Då räknade jag in den tid det tog att hacka alla ingredienser.

image
Snabbt, lättlagat med mycket smak.

Asiatisk måndagspytt

äggnudlar

1/2 grillad kyckling, hackad i bitar

1/3 röd stor chili

1 salladslök

1 dl majs

1 tomat

1 vitlöksklyfta

2 cm ingefära

1/2 lime

1 näve ruccola

japansk soja

 

1. Koka äggnudlar (om det inte finns färdigkokta i kylen).

2. Hacka alla ingredienser fint förutom ruccolan. Ta bort kärnorna ur tomaten innan den hackas.

3. Stek mjukt i olja, lägg i kycklingen och majsen.

4. Blanda med nudlarna, en skvätt japansk soja, pressad limejuice och låt det bli genomvarmt.

5. Rör sist av allt ner ruccolan och servera.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar