Jag skulle ha gäster en av de varmaste dagarna den här sommaren. Funderade länge på vad jag skulle laga och till slut kom jag på att en matig sallad borde passa utmärkt. Jag lagade fiskarna en dag i förväg så jag hann med att bena ur dem. Jag tog röding, men det fungerar förstås alldeles utmärkt med lax också.
Sommarsallad ( räcker till ett gäng)
10-12 kokta färskpotatis
1 rödlök
1 rejäl näve salladsärtor
8 körsbärstomater
1 näve spenat
1 näve ruccola
7-8 rädisor i
urbenad röding, 2 fiskar (recept: fina fisken)
500 g räkor med skal
1/2 ägg/ person
Dressing
3/4 dl olivolja
1/4 dl vatten
2- 3 msk äppelsenap
1/2- 1 msk honung
pressad citron
4-5 msk hackad dill
salt
1. Jag delade potatis och grönsaker i lämplig storlek och blandade ihop med den urbenade fisken.
2. Sedan gjorde jag dressingen ( ta det försiktigt med honungen och smaka ev. av med mer citron om den blir för söt) som jag blandade runt med salladen.
3. Sist av allt lade jag upp salladen på tallrikar, toppade med en hög räkor och några klyftor hårdkokt ägg.