Fiskfärsbiffar med asiatisk touch

Du visar för närvarande Fiskfärsbiffar med asiatisk touch

Visst är det gott med fisk på olika sätt, det tycker i alla fall jag. Dessutom finns ju hur många sätt som helst att laga till fisk på. Att göra fiskfärsbiffar är ett sätt, det som kan vara lite knepigt är att inte få smeten för lös, då faller de sönder när de steks. Mitt trick är att se till att pressa ur all överflödig vätska från fisken innan smeten mixas.

I det här receptet använder jag chiafrön och ägg för att binda samman färsen. Låt smeten vila i kylen minst 30 minuter men gärna en timme. Stek sedan i het stekpannan och låt biffarna steka klart på en sidan innan de vänds då håller de ihop under stekningen. Biffarna räcker till 2- 3 portioner.

Jag åt dem med en smakrik dippsås och krispiga klyftpotatisar ena dagen och nudlar den andra dagen! Så supergott!

Fiskfärsbiffar med asiatisk touch

Biffar

400 g torsk

2 ägg

4 tsk röd currypasta

1 – 2 tsk japansk soja

1/2 lime, pressad

salt

2 salladslökar

2 – 3 msk hackad koriander

4 tsk chiafrön

2 msk rapsolja till smeten

rapsolja att steka i

 

1. Dela torsken i mindre bitar, se till att den inte är så blöt. Jag brukar lägga den i en sil och pressa ur den överflödiga vätskan.

2. Lägg torsken, currypasta, ägg, soja, pressad lime, grovhackade salladslökar, olja, koriander, chiafrön och lite salt i en bunke. Mixa smeten slät.

3. Ställ smeten i kylskåpet 30 – 60 minuter för att sätta sig.

4. Klicka ut biffar med en sked i en varm stekpanna, platta till lätt. Låt dem steka klart på en sidan då går de inte sönder när de vänds.

 

Dippsås

5 tsk sweet chili

2 tsk japansk soja

2 tsk risvinäger

4 tsk vatten

1 fint skuren salladslök

2 msk färsk hackad koriander

1/2 lime, pressad

 

Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med lime.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar