Pankotorsk

Ett paket MSC-märkt torsk låg på diskbänken och tinade under dagen. När jag kom hem gällde det att snabbt komma på vad jag skulle göra med den. Med en enkel panering av panko och klyftpotatis till skrämde vi bort hungern denna kväll.

Vill man vara säker på att paneringen ska sitta fast bör man dubbelpanera fisken. Vänd den då först i mjöl, sedan ägg och sist panko…..jag var lat så jag använde bara panko. Vilket fick till följd att lite av paneringen släppte taget om fisken och stannade i stekpannan. Fast tillräckligt mycket stannade kvar för att ge god smak.

Det tog inte så lång tid att laga till maten i alla fall. Ungefär 40 minuter från det att potatisen klyftades till dess att allt lades upp på tallrikarna.

image
God torsk, kall sås och klyftpotatis.

Pankopanerad torsk

400 g torsk

salt

1 1/2 dl panko

2 tsk torkad dill

1 – 1 1/2 tsk citronpeppar

 

1. Låt torskfiléerna tina och dela i bitar. Salta lätt.

2. Blanda torkad dill, citronpeppar och panko,

3. Vänd torsken i blandningen och stek i smör eller rapsolja.

image
Nystekt torsk.

Klyftpotatis

4 potatisar

salt, chiliflakes

olivolja

1. Dela potatisen i klyftor, krydda med salt och chiliflakes och ringla olivolja över.

2. Stek i ugnen 225º ca 30 minuter.

image

Falsk remouladsås

1 dl creme fraiche

2-3 msk bostongurka

1 tsk senap

svartpeppar, salt

Blanda ingredienserna och smaka av med salt och svartpeppar.

image
En kall sås som passar bra till fisken.

 

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar