Squash- och morotsfritters

Du visar för närvarande Squash- och morotsfritters

Det här är jättegoda fritters med squash och morötter som bas. Förutom basgrönsaker använde jag salladslök och persilja, men det går förstås att använda purjolök, koriander, basilika eller något annat i stället. Det går till exempel att byta ut morot till sötpotatis Det är alltså precis som vanligt, byt ut och lägg till det som passar. Receptet behöver inte följas till punkt och pricka. Ta det som finns hemma.

Såsen jag gjorde till blev magiskt god så mitt förslag är att göra den. Annars kan jag tänka mig att min vanliga vitlökssås skulle passa fint till också (majonnäs, crème fraiche, citron, vitlök, salt).

För en matigare rätt är det gott att steka halloumi med honung till, det gjorde jag. Gillar man korv kan jag tänka mig att det är gott att steka falukorv till också! Ta det som finns hemma och passar de egna smaklökarna.

Squash- och morotsfritters (ca 9 biffar)

1 squash ca 250 g

1 stor morot ca 100g

2 salladslökar

2 ägg

1 dl vetemjöl

2 – 3 msk persilja

salt, svartpeppar

 

1. Riv moroten och squashen grovt.

2. Skiva salladslökarna fint och hacka persiljan.

3. Blanda grönsakerna med ägg, vetemjöl. Krydda med salt och svartpeppar.

4. Stek i rapsolja i stekpanna eller gör som jag, klicka ut på bakplåtspapper och stek i ugnen. 200° varmluft, ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden. För att få extra fin stekyta, pensla med rapsolja.

 

Tahinisås

2 msk tahinipasta

2 dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta

2 – 3 msk persilja

1 – 2 tsk pressad citron

flingsalt, svartpeppar

1 msk sesamfrön, vanliga skalade eller svarta (kan uteslutas)

Riv vitlöksklyftan, hacka persiljan och blanda alla ingredienser utom sesamfrön till såsen. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda sist av allt ner sesamfrön. Den vanliga sorten eller svarta.

Halloumin skärs i skivor och steks i smör med lite ringlad honung över mot slutet.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar