En god köttfärslåda med potatis som lagas färdig i ugnen passar utmärkt att förbereda en dag för att sedan stoppas in i ugnen nästa. Eller så äter man den samma dag….det gjorde vi.
Den påminner om Hermanssons låda, men inte riktigt. Därför döper jag den till:
Strömbergs låda:
500 g älgfärs
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk finkrossade tomater
1/2- 1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1-2 msk röd currypaste
anchochili, paprikapulver
salt, svartpeppar
6-7 potatisar
50- 100 g parmesan
1. Hacka vitlök och gul lök och stek mjukt i smör eller olja
2. Bryn färsen. Krydda med salt, svartpeppar, anchochili och paprikapulver. Blanda med löken.
3. Häll i krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning och currypasta och låt såsen koka ihop.
4. Förkoka under tiden potatisarna i skivor så att de blir halvfärdiga.
5. Varva färs, potatis( salta försiktigt på potatisen) och riven parmesan. Avsluta med ett lager färs och parmesan.