Bakplåtspapper och folie, tillsammans!

Igår fick jag lära mig att om man tillagar någonting med syra i folie, till exempel citron eller lime, ska man lägga in det som ska tillagas i bakplåtspapper innan man stoppar det i foliepaketen. Det har nåt att göra med att syran reagerar med folien och det är inte så bra.

Alltså gjorde jag så idag när det var dags att laga middag. Jag gjorde laxpaket med lime och ingefära på grillen. Att tillaga i dubbla paket blev jättebra. En fördel var ju också att jag inte behövde vara rädd att folien skulle gå sönder och allt det goda skulle rinna ut.

 

Laxpaket (2 stycken)

2 bitar lax saltades och lades på varsitt bakplåtspapper (1/2). Ovanpå laxen skivade jag ingefära och lime. Jag täckte hela laxbiten med ingefära och limeskivor, vill man inte ha så stark smak kan man ta lite mindre. Sedan vek jag ihop paketen , svepte in i folie och lade på grillen tillsammans med majskolvar.

image
Ingefära och lime, två favoritkryddor.

 

Örtkryddade färskpotatisar (med mycket smör)

Till laxen kokade jag färskpotatis som jag krossade lätt när den kokat klart. Över den hällde jag smält smör som jag hade blandat ner massor av persilja och dill i. Med lite flingsalt över blev det verkligen supersmarrigt. Jag använde ungefär 50-75 g smör och cirka 1 dl hackade örtkryddor.

image
Supersmarriga potatisar.

En god lax i foliepaket, kokt färskpotatis med mycket örter och smör. Till det grillade majskolvar. Det blev en toppengod måltid.

Klart att äta!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar