Igår kväll när vi kom hem efter att ha firat in det nya året i Jämtland, låg ett reklamblad i postlådan. Där tipsades om pasta med ruccola och andra godsaker. Jag visade sonen som tyckte att det såg gott ut. Hans kommentar: Har vi tur lagar du det nån dag….
Det gjorde jag redan idag…inte till lunch, inte till middag utan någonstans mitt emellan….”luddag” alltså…Receptet på den goda pastan hittade jag på nätet.
Jag använde vanlig spaghetti, hackade inte ruccolan utan använde bladen hela. Fetaosten var en sort som var inlagd i kryddor. I övrigt följde jag receptet för en gångs skull. Det smakade jättegott, fast vi konstaterade att det nog hade varit gott med lite vitlök i…så nästa gång kommer jag att hacka i en vitlöksklyfta. Sonen efterfrågade mer fetaost också…..
Här kommer receptet från Coops hemsida.
Pasta med fetaost, ruccola och valnötter
500 g färsk eller torr pasta
125 g hackad ruccola
200 g smulad fetaost
1 urkärnad och hackad röd chili
100 g hackade valnötter
2 msk olivolja
balsamicocreme
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Blanda pasta med ruccola, fetaost, chili, nötter och olja. Ringla över balsamicocreme. Servera genast.