Snabb god pasta!

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Igår kväll när vi kom hem efter att ha firat in det nya året i Jämtland, låg ett reklamblad i postlådan. Där tipsades om pasta med ruccola och andra godsaker. Jag visade sonen som tyckte att det såg gott ut. Hans kommentar: Har vi tur lagar du det nån dag….

Det gjorde jag redan idag…inte till lunch, inte till middag utan någonstans mitt emellan….”luddag” alltså…Receptet på den goda pastan hittade jag på nätet.

Mumsig pasta!

Jag använde vanlig spaghetti, hackade inte ruccolan utan använde bladen hela. Fetaosten var en sort som var inlagd i kryddor. I övrigt följde jag receptet för en gångs skull. Det smakade jättegott, fast vi konstaterade att det nog hade varit gott med lite vitlök i…så nästa gång kommer jag att hacka i en vitlöksklyfta. Sonen efterfrågade mer fetaost också…..

Här kommer receptet från Coops hemsida.

Pasta med fetaost, ruccola och valnötter

500 g färsk eller torr pasta
125 g hackad ruccola
200 g smulad fetaost
1 urkärnad och hackad röd chili
100 g hackade valnötter
2 msk olivolja
balsamicocreme

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Blanda pasta med ruccola, fetaost, chili, nötter och olja. Ringla över balsamicocreme. Servera genast.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar