Jag hittade flera smaker med smaksatt creme fraiche i affären som såg spännande ut. I vanliga fall brukar jag inte köpa den typen av produkter men jag tänkte att jag skulle testa för en gångs skull. Man behöver ju faktiskt inte hitta på allt när någon annan redan har tänkt till!
Köttfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater blev resultatet. Smaksatt creme fraiche från Norrmejerier blev basen i den fantastiskt goda såsen. Middagsgästerna tyckte att det var mycket gott, så även jag. Sonen som oftast inte gillar sås hämtade till och med mer av den…. Detta kommer jag definitivt att laga igen.
Biffar
600 g älgfärs
ca 1-1 1/2 dl ströbröd (jag blandade panko och vanligt ströbröd)
1 dl grädde
1 dl kolsyrat vatten
1 vitlöksklyfta
1/2 röd lök
100 g fetaost
2-3 msk soltorkade tomater i olja
1 ägg
2-2 1/2 tsk salt
svartpeppar
Sås
2 dl grädde
2 dl smaksatt creme fraiche från Norrmejerier, fetaost och soltorkad tomat.
1/2 köttbuljongtärning
2 msk soltorkade tomater
1 msk krossad rosépeppar
1. Börja med att göra biffarna. Häll grädde och kolsyrat vatten på ströbrödet och låt det stå och svälla ( häll på mer vätska om det blir för tjockt, mer ströbröd om det ser tunt och blaskigt ut).
2. Blanda med ett uppvispat ägg.
3. Hacka röd lök, vitlök, soltorkade tomater fint. Blanda ner de finhackade ingredienserna och smula ner fetaosten.
4. Lägg i färsen, salt och peppar och blanda allt noga.
5. Forma biffar och stek tills de får färg på båda sidor. Lägg över dem i en ugnsform.
6. Gör såsen, blanda grädde, creme fraiche med smak av fetaost och soltorkad tomat, krossad rosépeppar, buljongtärning samt de soltorkade tomaterna. Låt den sjuda ihop och häll såsen över biffarna.
7. Sätt ugnen på 175º och låt biffarna steka klart, ca 20 minuter.
8. Jag serverade kokt pressad potatis samt en tomat och löksallad till.
Pingback: Nyheter om starta eget #1 | Bolags registrering