Färsspett med kall gurksås

Färsspett med kall gurksås

Nu är det härliga grilltider och de här färsspetten fungerar lika bra på grillen som att steka på spisen eller i ugnen. Men förstås är spett på grillen extra festligt….och gott. Jag använde färs mald av högrev men det går lika bra med vad man än har hemma.

Till det här serverade tilltryckta färskpotatisar i foliepaket, melonsallad och en sås som påminner om tzatziki, men istället för yoghurt använde jag en blandning av majonnäs och creme fraiche.

Färsspett med halloumi

600-800 g färs

150 g halloumi

1 gul lök

1 tsk salt

1 tsk anchochili

1 tsk chiliflakes

1 dl finhackad koriander och persilja

olivolja

1. Riv halloumi och lök. Hacka koriander och persilja

2. Blanda med färsen med det hackade och kryddorna.

3. Forma spett och pensla med olivolja.

4. Lägg på grillen. Jag lade en folie under först som jag tog bort efter halva tiden.

Kall sås

1/2 gurka

1 vitlöksklyfta

1/2 dl hackad koriander

salt

chiliflakes

citron

3/4 dl majonnäs

3/4 dl creme fraiche

1. Ta bort kärnorna ur gurkan och riv den grovt. Lägg i en sil, salta lätt och pressa ur överflödigt vatten.

2. Riv vitlöksklyftan och hacka koriander.

3. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, chiliflakes och pressad citron.

Tilltryckta potatisar

kokt färskpotatis

kryddsmör med timjan och vitlök

parmesan

Tryck till potatisarna och lägg dem på folie. Klicka över ett kryddsmör med färsk hackad timjan, riven vitlök och salt. Avsluta med att riva över parmesan innan paketen stängs och läggs på grillen.

Melonsallad

1 bit vattenmelon

1 liten sötmelon

limejuice

1/2 röd chili

1 knippa koriander

1. Dela melonerna i mindre bitar.

2. Hacka chilin och korianderna.

3. Blanda med melonen och smaka av med pressad lime.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar