Katarinas heta chutney- och kokoskyckling

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Oj vad den här dagen blev lång tack vare den extra timmen vi fick tillbaka inatt. Eftersom jag hade glömt att ställa klockorna blev det en glad överraskning efter några timmar.

Trots det har dagen gått snabbt och plötsligt var det dags för middag. Efter en snabb titt i matkällare och frys blev detta resultatet. Jag döpte det till:

Katarinas heta chutney- och kokoskyckling

ca 400 g kycklingfilé

1 vitlöksklyfta

1 schalottenlök

1/2 röd chili ( med kärnor och hinnor, ta bort dem för mildare smak)

3-4 cm ingefära

rapsolja till stekning

ca 1/2 – 3/4 dl mangochutney

1-2 tsk sambal oelek

1 burk kokosmjölk

ev. maizena

1/2 lime

persilja eller koriander ( jag tog koriander)

1. Hacka vitlök, schalottenlök och chili fint. Låt det sedan bli mjukt i en stekpanna med rapsolja på låg temperatur.

2. Dela kycklingen i tärningar och stek med lökfräset så kycklingen får färg. Riv ingefäran över kycklingen och salta.

3. Tillsätt chutney och kokosmjölk och låt det puttra ihop till dess att kycklingen är klar. Sist av allt tillsätts sambal oelek. Börja med en liten mängd, smaka av och tillsätt mer till dess att hettan passar de egna smaklökarna. Pressa också i saften från en halv lime.

4. För att få en tjockare sås kan man reda av den med maizena, det gjorde jag.

En tallrik med mycket gott på!

Det färdiga resultatet serverades med jasminris, pistagenötter, grönsaker och vitlöksbröd, det blev väldigt gott om jag får säga det själv….och det får jag ju!

Skålar med nötter och grönsaker.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar