Oj vad den här dagen blev lång tack vare den extra timmen vi fick tillbaka inatt. Eftersom jag hade glömt att ställa klockorna blev det en glad överraskning efter några timmar.
Trots det har dagen gått snabbt och plötsligt var det dags för middag. Efter en snabb titt i matkällare och frys blev detta resultatet. Jag döpte det till:
Katarinas heta chutney- och kokoskyckling
ca 400 g kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1/2 röd chili ( med kärnor och hinnor, ta bort dem för mildare smak)
3-4 cm ingefära
rapsolja till stekning
ca 1/2 – 3/4 dl mangochutney
1-2 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk
ev. maizena
1/2 lime
persilja eller koriander ( jag tog koriander)
1. Hacka vitlök, schalottenlök och chili fint. Låt det sedan bli mjukt i en stekpanna med rapsolja på låg temperatur.
2. Dela kycklingen i tärningar och stek med lökfräset så kycklingen får färg. Riv ingefäran över kycklingen och salta.
3. Tillsätt chutney och kokosmjölk och låt det puttra ihop till dess att kycklingen är klar. Sist av allt tillsätts sambal oelek. Börja med en liten mängd, smaka av och tillsätt mer till dess att hettan passar de egna smaklökarna. Pressa också i saften från en halv lime.
4. För att få en tjockare sås kan man reda av den med maizena, det gjorde jag.
Det färdiga resultatet serverades med jasminris, pistagenötter, grönsaker och vitlöksbröd, det blev väldigt gott om jag får säga det själv….och det får jag ju!