Goda dofter, snabb middag!

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Den enda dagen den här veckan när jag faktiskt hann laga mat själv var i måndags. Då gjorde jag tortellini med vitlöksbröd till. Sonen kom hem från skolan och konstaterade att det doftade vitlöksbröd…men att det väl ändå inte kunde vara rätt eftersom det bara var måndag…..fast han kände rätt. Vi hade grekiskt bröd som började bli torrt, då passade det bra att göra vitlöksbröd tyckte jag.

Mjukt smör blandades med 1 riven vitlöksklyfta, 2-3 msk persilja och lite flingsalt. Sedan fördelade jag det på bröden och rostade dem i ugnen till dess att de var frasiga och gyllene.

 

Till brödet kokade jag tortellini fyllda med ost. Efter att ha kokat fyra minuter fick pastan rinna av i durkslaget. Medan den rann av tog jag en klick smör, en skvätt grädde, delade körsbärstomater och hackade basilika. Allt lades ner i kastrullen för att hastigt bli genomvarmt. Därefter rörde jag ner tortellinin och strödde över lite flingsalt innan det var klart att servera. Passar utmärkt en måndag, eller tisdag, eller……varför inte en fredagkväll?

 

image
Krämig tortellini med vitlöksbröd till.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar