Äggande förrätt.

Äggiga förrätter passar när det är påsk. En gammal favorit i repris som jag aldrig tröttnar på, sardellröra och ett nytt dagen till ära hitte-på recept, fyllda ägghalvor. Det växte fram medan jag lagade till det.

Fyllda ägghalvor

2 msk hackad salladslök

3 kokta ägg

2 msk dill

4-6 msk majonäs

1/2-1 dl valfria hackade skaldjur ex. krabba, räkor eller kräftstjärtar.

salt, chiliflakes

pressad citron

1. Dela de kokta äggen och gröp ur äggulorna.

2. Hacka salladslöken fint och blanda med äggulorna.

3. Hacka ner dill och skaldjur, pressa över lite citronsaft och blanda med majonäs till önskad konsistens, den ska vara lagom krämig.

4. Smaka av med salt och chiliflakes och fyll ägghalvorna igen. Finast blir det om man spritsar ner röran men jag var lat idag och skedade ner röran bara…det gick också bra.

5. Servera med knäckebrödsbitar till.

Sardellröra i äggkopp och fyllda ägghalvor.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar