Nu när det börjar bli säsong för sparris är det bara att passa på och köpa och laga till. Om det inte finns i den egna trädgården förstås. Här uppe hos oss är det lite för tidigt med egen sparris men längre söderut börjar de nog titta fram.
Sparris med brynt smör
1 knippe sparris
1 pkt bacon
ca 75 g smör
parmesan
hackad paprika eller tomat (kan uteslutas)
salt
1. Börja bryna smöret i en kastrull. Vispa hela tiden så att det inte bränns i botten. När det börjar mörkna i färgen tas det från värmen.
2. Stek bacon i ugnen till dess att det blir krispigt. Eller stek på det sätt du föredrar.
3. Bryt av det träiga längst ner på sparrisen. Stek i lite rapsolja samt lite av det brynta smöret. Salta lätt.
4. När sparrisen är klar läggs den upp på fat, smula bacon och paprika ovanpå sparrisen. Ringla brynt över och avsluta med att hyvla parmesan på toppen.
Njut av en god och enkel förrätt.