Smördegspaket med potatis.

Efter långfredagens middag blev det lite kokt potatis kvar. Jag ville göra något gott med den till middag på påskdagen och funderade vad jag skulle hitta på. Hittade ett rulle färdig smördeg i kylen så potatisarna fick bli smördegsinbakade.

Jag skivade potatis och lade ut över halva smördegen. Jag kryddade med lite salt och rev över parmesan, strödde över ruccola, en hackad salladslök och 1/3 finhackad röd chili.

Därefter lade jag ytterligare ett lager skivad potatis och rev mer parmesan över.

Jag vispade sen upp ett ägg och penslade runt kanten innan jag vek över resten av degen så att det blev ett paket.

Penslade sedan ytan med ägg, strödde över lite salt, riven parmesan och sesamfrön.

Grädda i 225º cirka 20-30 minuter. Jag serverade potatispaketet tillsammans med stekt kyckling kryddad med riven vitlök, riven ingefära, hackad chili, lime, salt och honung. Till det en enkel sallad med tomat, röd lök och balsamicocreme.

Klart för servering.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar