Favorit i repris!

Söndagens middag blev en favorit i repris. Eftersom vår kyl i princip var tom kom min mamma med ingredienser så att jag kunde laga middagen. Det blev helstekt ytterfilé med massor av kryddor, rejält pepprig smak. Receptet finns här !

Till den gjorde jag en potatisgratäng. Tyvärr var alla våra potatisar väldigt små så det tog en stund att skala……Jag vet faktiskt inte hur många jag använde men nog var det en 20-25 stycken. Dessutom använde jag 1/2 röd finhackad chili, 1 finhackad vitlöksklyfta, 2 1/2 -3 dl grädde, mellanlagrad riven ost.

I en smord ugnsform varvade jag potatis, chili, vitlök och ost. Det blev fyra lager innan jag hällde över grädden. Det översta lagret var bara potatis med lite salt på. In i ugnen i 175º till en början. När gratängen började bli klar ökade jag till 225º samtidigt som jag rev lite mer ost på toppen. Parmesan den här gången.

En tallrik med goda pepparsmaker!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Ana

  Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
  1 till 10.

  Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

  Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

  Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

  Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

  Hälsningar

  http://www.Fooduel.com

Lämna ett svar