Smördegsinbakad korv med kalkon

Du visar för närvarande Smördegsinbakad korv med kalkon

Jag brukar göra smördegsinbakad korv lite då och då. Den här gången rullade jag in korvarna i en skiva kalkon också. Det blev lite extra smarrigt tycker jag. Med en god dressing att dippa korvarna i är det mat som passar bra när plockmat är önskvärt.

Smördegsinbakad korv med kalkon

4 tjocka grillkorvar

8 tunna skivor kalkon

paprikapulver

1 ägg

sesamfrön

parmesan

salt, chiliflakes

1 kyld smördeg

 

1. Dela smördegen i åtta delar. Skär korvarna i halvor.

2. Vispa upp ägget och pensla smördegen. Krydda med lite paprikapulver.

3. Rulla in varje korv i kalkonskivan. Lägg på smördegen och vik ihop små paket.

4. Pensla smördegspaketen med ägg och krydda med flingsalt, chiliflakes och strö över sesamfrön och nyriven parmesan.

5. Grädda i 225°, 10-15 minuter.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar