Idag har jag fixat och donat en del här hemma, bland annat har det putsats fönster och hängts lite gardiner. Mitt i det stöket började middagstankarna ta form.
En av sonens och husets favoriträtter är cornflakeskyckling. Någonstans i gömmorna har jag ursprungsreceptet men jag har lagat det så många gånger så det är en rätt som går alldeles utmärkt att laga på en höft!
Cornflakeskyckling
Här kommer receptet till fyra personer( på en höft förstås)
4 kycklingfileér
blanda:
4 dl krossad cornflakes
4 riven ost, gärna lagrad ( använde parmesan, präst och edamer idag)
1 tsk vitlökspulver
2 tsk dragon
1/2-1 dl finhackad persilja
Lägg kycklingen i en ugnsform med salt och peppar på.
Fördela cornflakesblandningen under och över kycklingen.
In i ugnen på ca 225 º till dess att den är klar det tar allt mellan 30- 45 minuter beroende av kycklingens tjocklek.
Servera med klyftpotatis, sallad, mozarella med chili, basilika och sist men inte minst creme fraiche med sweet chilisås.