En regnig dag här hos oss som påminner om hösten ( och halva juli har inte ens gått ännu) passade en het chili bra till middag. Med nygräddade bakeoff bröd blev det en god och mättande måltid.
Ingredienser ( på ett ungefär)
300 g köttfärs
olivolja
salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 burk tomatsås( som följer med pizzaförpackningar)
1-2 dl vatten
1/2 – 1 tsk chilipulver
1/2 tsk paprikapulver
2-3 msk tomatpuré
1 röd paprika
1 tomat
lite köttbuljong
chiliflakes ( svartpeppar fungerar också om man hellre vill ha det)
ca 3 dl stora vita bönor
bröd
Så här gjorde jag:
Stek köttfärsen i smöret och krydda med salt, chilipulver och paprikapulver.
Skala och hacka den gula löken och vitlöken fint, låt den steka och bli mjuk.
Blanda löken med köttfärsen och blanda i tomatsås, tomatpuré, vatten buljong och låt det puttra ihop.
Hacka den röda paprikan och kärna ur tomaten och hacka även den. Blanda ner i köttfärsröran tilsammans med lite chiliflakes och låt det puttra cirka 5 minuter. Smaka av och krydda ev. mer om det behövs.
Sila och skölj bönorna. Lägg dem i chilin. Låt chilin koka upp så att bönorna blir varma. Hacka och strö över persilja innan servering och bjud gärna nybakat bröd till. Jag hade bakeoff bröd hemma idag!