Chili con carne

En regnig dag här hos oss som påminner om hösten ( och halva juli har inte ens gått ännu) passade en het chili bra till middag. Med nygräddade bakeoff bröd blev det en god och mättande måltid.

Ingredienser ( på ett ungefär)

300 g köttfärs

olivolja

salt

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 burk tomatsås( som följer med pizzaförpackningar)

1-2 dl vatten

1/2 – 1 tsk chilipulver

1/2 tsk paprikapulver

2-3 msk tomatpuré

1 röd paprika

1 tomat

lite köttbuljong

chiliflakes ( svartpeppar fungerar också om man hellre vill ha det)

ca  3 dl stora vita bönor

bröd

Så här gjorde jag:

 

Stek köttfärsen i smöret och krydda med salt, chilipulver och paprikapulver.

Skala och hacka den gula löken och vitlöken fint, låt den steka och bli mjuk.

Blanda löken med köttfärsen och blanda i tomatsås, tomatpuré, vatten buljong och låt det puttra ihop.

Hacka den röda paprikan och kärna ur tomaten och hacka även den. Blanda ner i köttfärsröran tilsammans med lite chiliflakes och låt det puttra cirka 5 minuter. Smaka av och krydda ev. mer om det behövs.

Sila och skölj bönorna. Lägg dem i chilin. Låt chilin koka upp så att bönorna blir varma. Hacka och strö över persilja innan servering och bjud gärna nybakat bröd till. Jag hade bakeoff bröd hemma idag!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar