Som Shepherd´s pie…fast ändå inte….

image
Smördegsinbakad mos- och färs!

Idag har vi som vanligt njutit av sommarvärmen utomhus. Det blev grillad chorizo till lunch och planen var att grilla någonting till middag också…men så blev det inte.

Det älgfärspaket jag tagit upp ur frysen blev till en god röra som tillsammans med mos och riven ost bakades in i smördeg. Ett, för mig, nytt ”hittepårecept” som jag definitivt kommer att göra fler gånger. Lite som Shepherd´s pie fast i smördeg. Sen var väl inte kryddningen riktigt densamma heller….

Älgfärs- och mosrulle

Ingredienser till färsröran:

ca 400 g älgfärs

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/3 röd chili

2 msk tomatpuré

1 dl tomatsås av pizzatyp

1 dl vatten

köttfond till ca 2 1/2 dl vätska (1/2 buljongtärning)

salt, svartpeppar, anchochilipulver, paprikapulver

smör

1. Fräs hackad lök, vitlök och chili mjukt i smör.

2. Bryn färsen och blanda ihop med lökfräset, tomatpuré, tomatsås , vatten, kryddor och fond.

3. Låt det koka ihop till dess att all vätskan är borta. Smaka ev. av med mer kryddor.

Gör potatismos  (potatis, smör, mjölk, peppar, salt) och riv cirka 100 g ost av valfri smak.

Rulla ut en färdigkavlad smördegsplatta. Pensla med uppvispat ägg och lägg ut mos och färs i en sträng på plattan (mot den ena kanten). Riv osten över. Rulla ihop och fäst ihop kanterna med ägg. Pensla rullen med ägg innan den sätts in i ugnen cirka 20-30 minuter på 200-225º.

Ät den med en god sallad!

image
Här har smördegsrullen kommit ut ur ugnen!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar