Het wok med ytterfilé!

En stor del av dagen har ägnats åt trädgårdsarbete. När klockan passerat halv två upptäckte vi, jag och sonen,  att hungern var påtaglig. In och med gemensamma krafter fixade vi snabbt till en god wok till lunch av rester vi hade i kylen. Jag skar och sonen stekte. 

Het wok!

Vi började med att hacka schalottenlök och vitlök som stektes mjukt i olivolja. Sen la vi i bitar av redan stekt och välkryddad ytterfilé samt röd paprika, sockerärtor och majs. 3 cm ingefära revs och blandades i samt 1/2 hackad chili. VI pressade över saften från  1/2 lime samt tillsatte 2 msk oystersauce.  Till detta kokade vi risnudlar och när de var klara blandade vi dem tillsammans med det wokade och ruccola samt färsk koriander precis innan servering. Det blev så gott!!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar