Grillad fläskytterfilé!

Idag har vädret varit fint en stor del av dagen så vi bestämde oss för grillat till middag. Lagom till dess att det var dags gick solen i moln och vinden friskade i….Men grillat blev det ändå, bara det att vi åt inne.

Grillmiddag!

Fläskytterfilé i hoisinmarinad med grillade grönsaker, potatishalvor, chilihalloumi samt kryddsmör.

Marinad till fläskytterfilén

Lägg en plastpåse i en bunke.

Häll i och blanda ( mått på ett ungefär):

1/2 dl hoisinsås

1/2 – 1 dl japansk soja

1 dl öl

1/2 dl olja

1 hackad röd chili

3 cm hackad ingefära

1 hackad vitlöksklyfta

Putsa ytterfilé och skär den i skivor ca 1/2- 1 cm tjocka.

Lägg i köttet i marinaden och låt det ligga minst tre timmar. Vänd påsen med kött lite då och då så att marinaden kommer åt allt kött.

Här ligger köttet i marinaden.
Potatishalvor i ugnen med olivolja, salt och timjan.

 

Kryddsmör

100 g mjukt smör

1 hackad vitlöksklyfta

3 msk hackad persilja

flingsalt

lite pressad limesaft

 

Champinjoner, squash, tomater, lök, majs, sparris, paprika!

 

Chilihalloumi

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 23-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar