Efter två timmar i ugnen på 175º är min högrev klar. Mör och fin och god! Den har flyttat från stekgrytan till en keramikskål med lagen runt. Fördelen att koka i ugnen och inte på spisen är ju att den mesta vätskan stannar kvar.
Nu har jag satt den på snabbavkylning med mycket kallt vatten runt skålen, alltid viktigt men än viktigare nu när det är rötmånad.
I morgon ska vi få den till middag, möjligen med potatisgratäng till, vilket är sonens favorit.
Hoisinkokt högrev:
Högrev av älg, ca 700 g
50 cl ljus öl
1/2 dl soja
1/2 dl hoisinsås
1 1/2 tsk sambal oelek
1 köttbuljongtärning
1 stor gul lök i bitar
2 stora vitlöksklyftor i mindre bitar
1. Häll alla ingredienser i stekgrytan.
2. Putsa köttet och lägg även ner det i grytan.
3. Lägg på locket och sätt in i ugnen på 175 º
4. Vänd högreven efter ca 45 minuter. Då får man också en känsla för hur länge det behöver koka i ugnen. Min köttbit fick stanna i ugnen ca 2 timmar sedan var den perfekt!