Mumsig högrev

Du visar för närvarande Mumsig högrev
Helsmarrig högrev på snabbkylning (med tanke på rötmånaden)!
Helsmarrig högrev på kylning!

Efter två timmar i ugnen på 175º är min högrev klar. Mör och fin och god! Den har flyttat från stekgrytan till en keramikskål med lagen runt. Fördelen att koka i ugnen och inte på spisen är ju att den mesta vätskan stannar kvar.

Nu har jag satt den på snabbavkylning med mycket kallt vatten runt skålen, alltid viktigt men än viktigare nu när det är rötmånad.

I morgon ska vi få den till middag, möjligen med potatisgratäng till, vilket är sonens favorit.

Hoisinkokt högrev:

Högrev av älg, ca 700 g

50 cl ljus öl

1/2 dl soja

1/2 dl hoisinsås

1 1/2 tsk sambal oelek

1 köttbuljongtärning

1 stor gul lök i bitar

2 stora vitlöksklyftor i mindre bitar

1. Häll  alla ingredienser i stekgrytan.

2. Putsa köttet och lägg även ner det i grytan.

3. Lägg på locket och sätt in i ugnen på 175 º

4. Vänd högreven efter ca 45 minuter. Då får man också en känsla för hur länge det behöver koka i ugnen. Min köttbit fick stanna i ugnen ca 2 timmar sedan var den perfekt!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar