Krämig räkpasta

Du visar för närvarande Krämig räkpasta

Som alltid när jag arbetar hemma vill jag att det ska gå snabbt att laga till maten. Ofta tar jag genvägar och gör något halvhjärtat men ibland, som idag, lyckas jag fixa till något riktigt gott, krämig räkpasta. Något som dessutom är så gott så man nästan hör änglarna sjunga av glädje. I alla fall sjöng de för mig. Jag kan ju inte garantera att andra hör jubelkören.

Såsen görs medan pastavattnet kokar upp och tagliatellen blir klar.

Krämig räkpasta

1 gul lök

1 stor vitlöksklyfta

9 småtomater

1 1/2 – 2 msk tomatpuré

citron

1/2 grönsaksbuljongtärning

1/2 dl crème fraiche

2 krm chiliflakes

3/4 dl parmesan

1 1/2 – 2 dl skalade räkor

1 näve ruccola

färsk basilika och citronbasilika

1 mozzarellaost

olivolja, smör

tagliatelle

1. Hacka löken fint och riv vitlöken. Smält smör tillsammans med olivolja i en stekpanna och fräs löken på låg värme till dess att den blir mjuk.

2. Tillsätt tomatpurén, smula ner buljontärningen och krydda med chiliflakes.

3. Ta ett par deciliter pastavattnet och häll i stekpannan tillsammans med crème fraiche.

4. Dela tomaterna i mindre bitar och häll i dem tillsammans med rivet citronskal. Pressa i några teskedar citronjuice.

5. Hacka ruccola och basilika grovt och rör ner i stekpannan tillsammans med nyriven parmesan. Tillsätt mer pastavatten om såsen upplevs för tjock.

6. Vänd ner den nykokta pastan, räkor och riven mozzarella i bitar i såsen. Smaka av med mer citron eller chiliflakes om det behövs.

Sen är det bara att njuta av maten! Smaklig spis!


Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar