Asiatisk lövbiff

Du visar för närvarande Asiatisk lövbiff

Under påskhelgen samlades familjen och vi skulle passa på att fira en födelsedag i efterskott. Som oftast tar det en stund för mig att komma på vad som ska lagas till. Jag är inte direkt den som planerar jättelångt i förväg. Ibland önskar jag att jag skulle vara det, känns som om det vore enklare. Men varför ändra ett vinnande koncept. Mina sistaminuten lösningar brukar bli goda. Det blev det denna gång också. Eftersom vi var många som åt dubblade jag receptet.

Asiatisk lövbiff (4portioner)

500 g lövbiff

Marinad

2 msk ingefära

2 msk sesamolja

2msk japansk soja

2-3 klyftor vitlök

1/4 – 1/2 tsk chiliflakes

Tillbehör till köttet

1 dl sesamfrön

salladslök

koriander

risnudlar

Tillbehör att servera till

edamamebönor

mango med koriander och pressad lime

strimlad sallad

rädisor i skivor

sockerärtor i bitar

Inlagda morotsstrimlor

picklad rödlök (1-2-3 lag)

rostade hackade jordnötter

sriracha- och misosås (1 förpackning smetana, 1/2  – 1 msk miso, 3 – 5 tsk sriracha, lite flytande honung, smaka av)

1. Börja med marinaden. Riv ingefära och vitlöken. Blanda med sesamolja, japansk soja och chiliflakes i en glasskål.

2. Strimla lövbiffen och rör ner den i marinaden.

3. Låt köttet marinera minst 3 timmar. Under tiden köttet marineras förbereds tillbehören. Den vietnamesiska inlagda morötterna görs med fördel dagen före. Likaså den picklade rödlöken. Men både morötter och rödlök går att laga till i samband med att köttet marineras.

4. Hacka salladslök och koriander till dekoration. Rosta jordnötter och hacka fint. Förbered grönsaker.

5. Koka risnudlar enligt anvisningar på förpackningen.

6. När det är dags för servering rostas sesamfrön sedan steks lövbiffen till dess att den är klar. Blanda ner sesamfrön.

7. Lägg upp risnudlar på ett fat, lövbiffen ovanpå, rostade jordnötter samt salladslök och koriander.

8. Servera med alla tillbehör, fantastiskt gott!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar