Korv med tacotäcke

Äntligen en kväll när vi båda är hemma och kan äta middag tillsammans. Plötsligt kom vi på att vi hade glömt bort att äta lunch så det blev bråttom, hungern rev i magen….

Jag började skala potatis och morötter och dela dem i mindre bitar. Ner med allt i en långpanna, sedan ringlades olivolja över. Ut i snön och hämtade in timjan och rosmarin som  ströddes över tillsammans med salt.

I en annan smord ugnsform lade jag skivor av falukorv. På varje skiva breddes ett tunt lager tacosås, idag användes mediumstark. I en skål krossade jag nachips med ostsmak och blandade med timjan och riven mozarella. Blandningen breddes sedan ut över korvskivorna. I varmluftsugn, 200-225 º kan båda formarna vara inne samtidigt, men potatisen tog en liten stund längre på sig att bli klar.

Skivade tomater med svartpeppar och balsamicocreme, creme fraiche och extra tacosås passade bra att servera till när vi kunde duka fram efter drygt en halvtimme!

Ja, inte ser det vackert ut på bilden…med det smakade gott!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar