Laxgryta med kokosmjölk

Du visar för närvarande Laxgryta med kokosmjölk

En fantastiskt god laxgryta med grönsaker och massor av smaker. Asiatiska smaker. Grytan passar perfekt att servera till nudlar, ris eller som jag gjorde vid den här tillagningen, kokt pressad potatis. Ta av de grönsaker du har hemma. Men det fungerar förstås utmärkt att följa receptet också och använda samma ingredienser som jag gjorde. Det blir jättegott! Eller så häller du på några deciliter grönsaks- eller fiskbuljong, då blir det soppa istället. Det funkar också fint.

Laxgryta med kokosmjölk

300 g lax

1 förp passerade tomater

2 dl kokosmjölk

1 vitlöksklyfta

1 gul lök

10 cm purjolök

1 morot

10 cm squash

2 champinjoner

1 tomat

1 msk gochujang

2-3 tsk japansk soja

1-2 tsk pressad ingefära eller färsk riven

salt, svartpeppar (till laxen)

rapsolja, sesamolja

 

1. Strimla morötter och purjolök. Hacka löken fint och riv vitlöksklyftan. Stek på låg värme i rapsolja och en aning sesamolja.

2. Dela champinjonerna, squashen och tomaten i mindre bitar. Tillsätt grönsaksbitarna i stekpannan och låt dem steka med en stund.

3. Blanda ner gochujang, soja och ingefära. Häll på passerade tomater och kokosmjölken. Låt det koka ihop cirka fem minuter.

4. Skär laxen i kuber och krydda med salt och peppar. Lägg i laxbitarna och låt de bli färdiga. Det tar inte många minuter.

Sen är det bara att servera till valfritt tillbehör. Det är gott att pressa lite citron eller lime över precis vid serveringen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar