En av våra absoluta favoriter!

image
Bordet är dukat….nu äter vi!

På Valborgsmässoafton bjöd vi våra gäster på en av våra favoriträtter, raclette. Det passar bra när man har gott om tid för det är lite pyssel. Enda problemet är egentligen att det är svårt att sluta äta för det är så gott!

I tisdags stekte vi fläskytterfilé ovanpå hällen och till de små spadarna fanns det mycket smått och gott att välja bland.

Herrgårdsost, prästost, mozarella, ruccola, spenat, röd lök, vårlök, paprika, tomater, salladsärtor, kokt potatis i skivor, champinjoner, finhackad chili och färska kryddörter.

Jag har säkert glömt bort någonting men det är verkligen man tager vad man haver som får råda när man dukar upp till raclette.

Osten är ju viktig förstås…det finns en speciell ost men den är onödigt dyr tycker jag. Därför använder vi ofta herrgårds- och/eller prästost. Det viktigaste att tänka på är att osten inte ska ha för låg fetthalt.

 

image
Köttet ovanpå och spadarna fyllda med godsaker och ost inunder.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar