Indisk blomkålsgryta

Du visar för närvarande Indisk blomkålsgryta

Jag lagade till en gryta med vegetariskt innehåll till middag häromdagen. En mild gryta med indiska smaker som passar perfekt att äta till ett gott bröd. Helst tillsammans med naanbröd, men annat bröd fungerar också. I våra affärer i byn där jag bor fanns inte det att tillgå, däremot hade jag libanesiskt tunnbröd i frysen så det använde jag till serveringen.

 

Indisk blomkålsgryta

1 blomkålshuvud

1 stor potatis

6-7 champinjoner

1 gul lök

kokosolja att steka i (eller rapsolja/ smör)

1 tsk malen kardemumma

1 msk spiskummin

1 msk gurkmeja

1 näve russin

salt

2 1/2 dl mandelmjöl

1 burk kokosmjölk

vatten

1 1/2 dl riven kokos

1 dl hackade cashewnötter

lime

koriander

 

1. Smält kokosoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Tillsätt kardemumma, spiskummin och gurkmeja och låt det brynas på låg värme.

2. Förbered under tiden grönsakerna, blomkålen i buketter, potatisen i tärningar, champinjonerna i kvartar och löken finhackad.

3. Tillsätt lite mer kokosolja och lägg i grönsakerna, salta lätt och låt det bryna en stund.

4. Rör ner mandelmjölet, russinen och häll på kokosmjölken. Låt koka till dess att blomkål och potatis är lagom mjuka. Späd ev. med vatten om det blir för tjockt.

5. När grönsakerna är färdigkokta tillsätts kokos och hackade cashewnötter. Pressa i limejuice och toppa med hackad koriander.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar