Det blev en god pastagratäng av resterna.

Den goda pastan vi åt häromdagen, med bland annat fetaost och valnötter, låg i kylskåpet och ville bli uppäten. Jag kände inte för att värma den rakt upp och ner i mikron så jag gjorde en pastagratäng med äggstanning. Tillsammans med knaperstekt bacon fick vi en god lunch…mitt på eftermiddagen…..

 

I en smord form lade jag pastan i botten. Därefter hällde jag över en äggstanning med 1 1/2 dl mjölk, 1/2 dl grädde, 2 ägg, 1 tsk mjöl, salt och chiliflakes. Ovanpå allt strödde jag panko och la ut små smörklickar. Den fick gräddas i ugnen cirka 20-30 minuter på 225º.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar