Minipizzor med trattkantareller

Du visar för närvarande Minipizzor med trattkantareller

När jag handlade för ett tag sedan köpte jag en förpackning med sex stycken små ogräddade pizzabottnar. Perfekt att använda när suget efter något gott sätter in. Det passar bra att använda minipizzor när det är fler som ska äta, då kan alla lägga på den topping de gillar bäst. Eller så gör man som jag gjorde när jag var sugen på något gott en lördagskväll. Jag gjorde tre små pizzor till mig med god topping. De passar perfekt till förrätt också.

Pizzorna blev verkligen supergoda, så goda att jag kände mig lite ledsen när jag ätit upp allt. Trots att jag egentligen var proppmätt ville jag ha mer och mer och mer.

Gillar man inte att ta genvägar när det handlar om pizzadegar så gör man sin egen efter nåt favoritrecept. Men jag måste erkänna att när det kommer till just pizzabottnar är jag väldigt bekväm av mig, fast där har jag upptäckt att butikernas egna märken sällan är lika bra som de märken som är lite dyrare.

Minipizzor med trattkantareller

pizzabottnar, flera små eller en större

1 liten rödlök

1 näve torkade trattkantareller

smör

salt, chiliflakes

1/2 dl creme fraiche

ca 1 dl riven mozzarella

ca 1 msk hackad persilja

parmesan

1. Skala löken och skär den i halvor och sen i tunna skivor.

2. Stek i smör på låg värme tillsammans med smulade trattkantareller till dess att löken är mjuk. Den ska inte ta färg. Krydda med lite salt och chiliflakes.

3. Bred ut crème fraiche på bottnarna och fördela riven mozzarella över.

4. Hacka persilja och strö över bottnarna.

5. Fördela lök och trattkantareller över bottnarna och riv över parmesan.

6. Grädda i 200° varm ugn till dess att bottnarna är genomgräddade och fått fin färg.

Sen är det bara att äta och njuta av den goda smaken!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar