Smakrik kycklinggryta

Du visar för närvarande Smakrik kycklinggryta

Helgen som gick gjorde jag en fantastiskt god smakrik kycklinggryta med grön curry. Jag utgick från mina egna recept här på hemsidan. Men ändrade lite utifrån det jag hade hemma i kylen. Grytan räcker till 3 – 4 portioner så det blev rester. Mycket bra, eftersom jag då fick några goda smakrika matlådor. Vid några serveringar åt jag ris till. Den sista portionen kokade jag risnudlar till.

Anpassa mängden grön curry efter dina egna smaklökar. Thaibasilikan är lite kryddigare än den vanlig men har du inte thaibasilika fungerar det fint med den vanliga basilikan också. Om du inte gillar basilika kan du byta ut den till koriander istället. Det blir också gott.

Smakrik kycklinggryta

2 kycklingfiléer

1 riven vitlöksklyfta

1 msk färsk riven ingefära

1 rödlök

15 cm purjolök

1 – 2 msk grön currypasta

2 msk fisksås

1/2 msk farinsocker

1 burk kokosmjölk

7 – 8 små tomater

1 röd paprika

1 liten burk majs

thaibasilika

1/2 lime

ev. cashewnötter eller jordnötter

 

1. Riv vitlöksklyftan och ingefäran. Hacka rödlök och strimla purjolöken.

2. Dela tomater, paprika och låt majsen rinna av.

3. Putsa kycklingfiléerna och dela i munsbitar.

4. Stek currypasta,  lök, vitlök och ingefära i olja på medelhög värme tills löken mjuknar.

5. Öka värmen och stek även kycklingen.

6. Häll på fisksås, tillsätt farinsocker och tillsätt kokosmjölk.

7. Låt koka till dess att kycklingen nästan är genomkokt. Tillsätt då tomater, paprika och majs. Låt puttra ytterligare en stund.

8. Smaka av med mer currypasta och eventuellt chiliflakes. Hacka thaibasilika och strö över rätten. Sista av allt pressas lime över grytan.

9. Servera med ris eller risnudlar. Det är gott med rostade cashewnötter eller jordnötter på toppen också.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar