Kyckling- och champinjongryta

Du visar för närvarande Kyckling- och champinjongryta

Ute är det vinterväder. Då smakar det gott med en värmande gryta. Just den här grytan är snabb och enkel att laga till och ger en mjuk och varm känsla i magen. Jag delade kycklingen i små bitar men det går förstås bra att laga till kycklingfiléerna hela också. Det beror lite på hur man vill servera den. Hur som helst blev den jättegod och med tanke på hur enkel den var kommer jag definitivt att laga till den igen.

Kyckling och champinjongryta

2 kycklingfiléer

5-6 champinjoner

1 gul lök

10 cm purjolök

2 apelsiner

1/2 kycklingbuljongtärning

1 – 1 1/2 dl grädde

1-2 tsk kinesisk soja

salt, svartpeppar

smör, rapsolja

1. Dela kycklingfiléerna i mindre munsbitar. Krydda med salt och svartpeppar.

2. Skiva champinjonerna, hacka den gula löken och strimla purjolöken.

3. Stek kycklingen i smör och rapsolja, när kycklingen börjar få lite färg tillsätts grönsakerna. Sänk då värmen.

4. Pressa ner saften från två apelsiner (jag hade blodapelsiner). Smula över buljongtärningen.

5. Häll på grädde och soja, låt puttra på låg värme till dess att kycklingen är klar.

6. Smaka av med salt och svartpeppar.

Rödkålssallad

rödkål

rädisor

apelsin

rapsolja kallpressad

balsamico

salt

svartpeppar

Strimla rödkål och skiva rädisor tunt. Pressa saften ur en halv apelsin över grönsakerna, ringla på kallpressad rapsolja och balsamico. Jag hade balsamico med smak av granatäpple men det fungerar med vanlig också. Smaka av med salt och svartpeppar.

Jag serverade kycklinggrytan med kokt potatis men det fungerar fint med pasta, ris eller något annat också.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar