Caprese med räkor

Du visar för närvarande Caprese med räkor

Caprese är en av de godaste sallader jag vet. Finns det bara mozzarella och tomater hemma så är vilken måltid som helst räddad.

För ett tag sedan gjorde jag en lite annorlunda variant som jag inte testat förut, med räkor. Det låter kanske märkligt men jag lovar, det blev hur gott som helst. Bäst av allt, antingen äter man det som en huvudrätt eller så bjuder man på det som förrätt. Testa!

Caprese med räkor

1 förpackning minimozzarella

8-10 körsbärstomater

ca 1 dl räkor

olivolja

basilika

svartpeppar, flingsalt

balsamicovinäger (smak av granatäpple)

Dela körsbärstomaterna i halvor och blanda med mozzarella och räkor. Ringla över olivolja, krydda med lite flingsalt och flera varv på pepparkvarnen. Blanda ner basilikablad och ringla en gnutta balsamico (valfri smak) över. Sen är det bara att njuta. Det gjorde jag vill jag lova!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar