För ett tag sedan hade jag köpt fin squash. Funderade ett tag på vad jag skulle laga till och bestämde mig för squashplättar. Jag stekte mina plättar i ugnen, det tycker jag är enkelt och de blir bra. Till plättarna serverade jag sparris som jag lindade prosciutto runt. Sedan serverade jag plättar och sparris med en enkel sallad. Det blev mycket gott!
Squashplättar
250 g riven squash
150 g prästost
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk oregano
ca 1/4 tsk salt
svartpeppar, chiliflakes
sparris, prosciutto, honung
1. Riv squash och prästost.
2. Blanda med ägg, vetemjöl, oregano, salt, svartpeppar och chiliflakes.
3. Fördela smeten på bakplåtspapper och grädda i 225° varm ugn. Vänd efter cirka 10 minuter så att båda sidor gräddas.
4. Linda prosciutto runt sparrisen och ringla honung över. Stek i stekpanna eller i ugnen (jag stekte mina i ugnen).