Squashplättar

Du visar för närvarande Squashplättar

För ett tag sedan hade jag köpt fin squash. Funderade ett tag på vad jag skulle laga till och bestämde mig för squashplättar. Jag stekte mina plättar i ugnen, det tycker jag är enkelt och de blir bra. Till plättarna serverade jag sparris som jag lindade prosciutto runt. Sedan serverade jag plättar och sparris med en enkel sallad. Det blev mycket gott!

Squashplättar

250 g riven squash

150 g prästost

2 ägg

1 dl vetemjöl

1 tsk oregano

ca 1/4 tsk salt

svartpeppar, chiliflakes

sparris, prosciutto, honung

1. Riv squash och prästost.

2. Blanda med ägg, vetemjöl, oregano, salt, svartpeppar och chiliflakes.

3. Fördela smeten på bakplåtspapper och grädda i 225° varm ugn. Vänd efter cirka 10 minuter så att båda sidor gräddas.

4. Linda prosciutto runt sparrisen och ringla honung över. Stek i stekpanna eller i ugnen (jag stekte mina i ugnen).

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar