Spenat med pocherat ägg

  • Inläggskategori:Frukost
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Spenat med pocherat ägg

Ibland är det gott att laga till något lite extra när det är dags att äta sen frukost. Det här blev en sån rätt, mycket god. Spenat med pocherat ägg.

Spenaten lagas till så här:

Ta aningen 1 påse färsk bladspenat eller motsvarande mängd fryst. Låt den värmas i en kastrull. Tillsätt lite vatten om spenaten är färsk. Tillsätt lite sesamolja, pressad citron och en aning salt. Lägg upp den på ett fat. Lägg ett pocherat ägg på spenaten, eller ett stekt eller kokt ägg. Det går också bra. Toppa med sesamfrön och chiliflakes!

När det gäller att pochera ägg måste jag erkänna att jag ännu inte riktigt hittat det sätt som jag tycker blir bäst. Jag håller fortfarande på att lära mig…därför uppmanar jag till att googla om den förmågan inte redan sitter i ryggraden.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar