Keso- och baconröra

Du visar för närvarande Keso- och baconröra

Sötpotatis är en av mina favoriter. I klyftor, i sallader, i biffar eller på många andra sätt. Fast bakad är nog ändå en favorit. Oftast gör jag en röra med crème fraiche och fetaost men eftersom jag tycker om att prova nya saker har jag nu hittat en ny favorit.

Keso, bacon och fetaost smaksatt med persilja och svartpeppar. Det är allt som behövs. Genom att steka baconet i ugnen försvinner mycket av fettet och det blir härligt krispigt.

Den här röran räcker till 2 – 3 potatisar. Men jag upptäckte att röran smakade mycket gott inlindad i ett mjukt tunnbröd också…eller på en varm macka…eller som tillbehör till grillat kött eller kyckling….

 

Keso- och baconröra

100 g keso

50 g fetaost

1 paket bacon

1 – 2 msk persilja

svartpeppar

 

1. Sätt ugnen på 225°, varmluft. Stek baconet i en ugnsform och lyft upp det på hushållspapper för att rinna av när det är färdigstekt.

2. Stick hål i bakpotatisen och linda in den i folie. Lägg den i en ugnsform och sätt in i ugnen 60 – 90 minuter. Den ska vara helt mjuk.

3. Blanda keso, smulad bacon, fetaost och persilja. Smaka av med svartpeppar och ev. salt.

4. Njut röran i sötpotatisen tillsammans med fräscha grönsaker.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar