Potatisstaplar i muffinsform

Du visar för närvarande Potatisstaplar i muffinsform

Jag hade ett svagt minne av att jag sett någon på internet göra potatisstaplar i en stor muffinsform. Tyvärr hade jag inte sparat nåt recept men det går ju alltid att prova sig fram. Det behövdes inte många ingredienser för att det skulle bli jättegott. Nog kommer jag att göra det här igen.

Men det slår mig att det nog skulle vara gott att blanda ytterligare kryddor i det smälta smöret innan det blandas med potatisskivorna. Vitlök, anchochili, timjan, rosmarin eller något annat som passar det som ska serveras till. Det kommer jag nog att testa, för det kan jag lova, inte var det sista gången jag lagade till detta!

Potatisstaplar i muffinsform

3 – 4 msk smör

2 – 3 msk riven parmesan till lagren

6 – 8 tunt skivade potatisar

salt

extra parmesan

1. Skiva potatisen tunt. Lägg dem i en stor bunke.

2. Smält smöret och riv parmesan fint.

3. Blanda med potatisen i bunken tillsammans med salt.

4. Stapla potatisskivorna i en muffinsform med stora gropar.

5. Grädda ca 60 minuter i 175°. Mot slutet av gräddningen strös extra parmesan över potatisbakelserna.

Servera med valfria tillbehör. Hos oss blev det pepparstekt kalvfilé och den godaste pepparsåsen. Men den här gången tillsatte jag även 1 dl crème fraiche i såsen.

Till potatisstaplarna, köttet och såsen stekte jag gula kantareller och brysselkål i smör. Det blev en fantastiskt god måltid!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar