Kycklinggratäng

Du visar för närvarande Kycklinggratäng

En variant av den vanliga indonesiska kycklinggratäng jag brukar göra blev det denna dag. Jag hade en del rester i kylen som passade bra att laga till dagens lunch av.

Kycklinggratäng

ca 1/2 grillad kyckling

paprika, gul och grön

2- 2 1/2 dl kokosmjölk

1 1/2 dl sataysås

1 tsk riven ingefära

1-2 tsk sambal oelek

rostad kokos

jordnötter

koriander

 

1.Dela kycklingen och paprikan i mindre bitar. Lägg detta i botten på en smord ugnsform.

2.  Blanda sataysås, kokosmjölk, riven ingefära och sambal oelek och häll det över kycklingen och paprikan.

3. In i ugnen 200°, cirka 30 minuter.

4. Rosta kokos i en torr panna och servera tillsammans med ris, jordnötter och nyhackad koriander till gratängen.

 

 

image

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar