Få maträtter ger mig samma sköna känsla av comfort food som en krämig lasagne. Ja förutom mormors morotspudding förstås…den rätten finns det ingenting som slår. Den här gången provade jag att göra en ny variant av lasagne. Jag började kolla i skafferi, kylskåp och matkällare vad som fanns att tillgå. Sen satte jag igång. Det blev en fantastiskt god lasagne som gav mersmak.
Halloumi- och bönlasagne
1 förpackning kidneybönor
500 g krossade tomater
1 buljongtärning av valfri sort
2-3 msk tomatpuré
1 msk smulade torkade trattkantareller
200 g halloumi
3 1/2 dl creme fraiche
1 dl riven ost, gärna lagrad
salt och svartpeppar
lasagneplattor
1. Börja med tomatsåsen. Häll krossade tomater i en kastrull, koka upp tillsammans med tomatpuré och en buljongtärning. Smula ner torkade trattkantareller i såsen och låt den sjuda en kort stund.
2. Låt kidneybönorna rinna av i ett durkslag. Mosa dem grovt och tillsätt dem i tomatsåsen. Smaka av med salt och svartpeppar
3. Riv en halloumin och blanda med ca 2 1/2 dl creme fraiche och lite nymald svartpeppar.
4. Varva tomatsås, halloumiblandningen med lasagneplattor. Avsluta med enbart creme fraiche och ett lager riven ost, gärna lagrad.
5. Gratinera till dess att lasagnen fått fin färg i 200° varm ugn. Det tar ca 40 – 50 minuter.