Varma mackor med caprese

Du visar för närvarande Varma mackor med caprese

Jag gjorde en variant av caprese med minimozzarella och små tomater som inte gick åt helt och hållet. När jag i går kväll kände för något varmt samtidigt som det var dags att äta upp capresen testade jag något nytt. Varma mackor med den goda salladen. Helt ärligt, det var bland de godaste varma mackor jag ätit på länge faktiskt. Måste göra det igen.

Capresen hade jag gjort så här:

1 påse minimozzarella, avrunnen.

15 – 20 minitomater

olivolja

balsamico

basilika

salt och svartpeppar

 

Varma mackor med caprese

1. Ta ungefär 1/3 – 1/2 av capresen. Jag använde hacktillsatsen till min mixerstav för att finfördela salladen.

2. Bred ut den grovt mixade röran på tre bröd.

3. Skiva prästost, eller annan valfri smakrik ost, och lägg över mackorna.

4. In i ugnen, varmluft, 225° till dess att mackorna fått fin färg.

 

Sen är det bara att njuta! Jag fick en macka över. Den värmde jag till frukost idag….fortfarande lika gott.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar