Poké bowl

Du visar för närvarande Poké bowl

Ibland kan jag tycka att det är förvirrande med alla olika namn på nya rätter då liknande rätter har olika namn beroende på var de kommer från. Poké bowl är en rätt med ursprung i Hawaii som har blivit populär. Ris i botten på en skål serverad med grönsaker och i ursprungsrätten tror jag att fisk var en huvudingrediens.

Idag använde jag rester av ris och kyckling som fanns färdigstekt i kylen men jag tänker att det bästa med den här rätten är att det bara är att ta det som finns hemma. Lite grann är det som pyttipanna tycker i alla fall jag, fast på ett annorlunda sätt. Helt enkelt en man tager vad man haver rätt….och med tanke på att jag använde mig av kimchi, som ju är koreanskt, blev min poké bowl representerad av flera länder. 

Poké bowl

kokt ris

stekt kyckling

rädisor

purjolök

sallad

gurka

majs

Dressing 

1 1/2 msk kimchi

3 msk majonnäs

1 – 2 tsk honung

salt och svartpeppar

1. Börja med att hacka kimchin och blanda med övriga ingredienser till dressingen och låt den stå i kylen medan resten läggs ihop.

2. Dela grönsakerna i lämpligt stora bitar.

3. Värm riset och kycklingbitarna.

4. Lägg riset i botten på en skål och fördela resten av ingredienserna i högar ovanpå.

5. Toppa med dressingen. 

6. Sen får var och en blanda ihop ingredienserna efter egen smak när det ska ätas. 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar