Lyxmiddag eller rester?

Du visar för närvarande Lyxmiddag eller rester?

Tidigare under veckan fanns det en bit kvar av den ytterfilé jag lagade till i lördags. Med hjälp av en färdigkavlad smördeg och några andra små ingredienser smördegsinbakade jag den och stekte klyftpotatis till. Rester om man frågar mig ( i alla fall till viss del), lyxmiddag om man frågar sonen. Efter två tuggor frågade han om jag skrivit ner receptet….nu gör jag det!

I kylen fanns som sagt färdigstekt ytterfilé, mozarellost, ruccola, vitlöks- och persiljesmör samt en smördeg.

Jag började med att klyfta 4-5 potatisar som jag lade i en ugnsform, saltade och ringlade olivolja över. Några klickar av kryddsmöret åkte också med. 225°, 35-45 minuter.

Jag la ut smördegen och började med några nävar ruccola. Köttet skivade jag tunt och lade ett lager på ruccolan. Sedan skivad mozarella. Efter det ruccola, tunt skivat kött, mozarella och ruccola. Mitt i allt några små klickar av kryddsmöret.

Därefter penslade jag kanterna på smördegen med uppvispat ägg och gjorde ett paket av det hela. Jag vände paketet och lade det med skarven ner mot ett smörpapper och penslade med ägg ovanpå. In i ugnen tillsammans med potatisen till dess att det var genomvarmt och fått fin färg.

Rester som faktiskt blev lyxiga. Dessutom gick det snabbt att laga!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar