På påskafton gjorde jag en god dessert. En snabb cheesecake som går att servera både som minpipaj eller i glas. Det går förstås att göra en större paj också. Ingredienserna till botten är beräknat till en stor paj. När jag lagade till detta gjorde jag tre minipajer då vi var tre som skulle äta. En bonus var att både bottensmulet och fyllningen räckte till två dessertglas några dagar senare när sötsuget gjorde sig påmint.
Dessert med lemon curd
Digestivesmul till botten
200 g digestive
75 g smör
Lemon curd-fyllning
1 1/2 dl grädde
200 g philadelphiaost
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk lemon curd
1. Smula digestivekexen och smält smöret. Blanda ihop. Bred ut i botten på små pajformar eller en stor.
2. Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker. Vispa ner philadelphiaost och lemon curd. (Om man väljer att göra en stor paj skulle jag öka mängden ingredienser till fyllningen).
3. Bred fyllningen över digestivebotten och toppa med bär. Avsluta med lite extra digestivesmul.